Waktu – waktu sukar

Semalam tak tahulah apa nasib, tayar kereta aku bocor akibat terkena paku.Nasib baiklah tayar spare ada.Kalau tak susah juga, sewaktu aku menukar tayar kereta, aku teringat sewaktu aku menukar tayar kereta ‘dia’ dahulu, agak complicated berbanding dengan kereta aku.Tersenyum aku sekejap bila teringat peristiwa tu.

Tadi masa aku nak hantar MR. A pulang, barulah aku perasaan penutup signal light aku hilang.Dulu, penutup sebelah kiri, sekarang sebelah kanan.Nasib baiklah lampu signal die tak rembat sekali.Kalau tak kena bawa keluar pula tangan dari tingkap nak bagi signal, ala macam time nak ambil lesen motosikal dulu.

Kelmarin dapat result untuk mid term semiconductor tech.Agak mengecewakan bila aku tengok resultnya tambahan pulak assignment untuk lab report, aku tak dapat generatekan keputusan yang di kehendaki.For sure markah dekat situ akan kurang. :-((

Untuk mandarin aku nak kena cover untuk oral test yang lepas, disebabkan aku tidak dapat point yang agak bagus, so kena berusah untuk oral mandarin 2.Oh, that’s reminds me ada satu assignment nak kena submitfor mandarin.

Minggu ini ada trip untuk kelab kerjaya, supposedly aku kena pergi minggu depan untuk conduct tapi… disebabkan masalah sedikit aku terpaksa pergi minggu ini menyebabkan diaorang terpaksa mencari pengganti untuk orang handle trip minggu depan.Sebagai ketua bagi subject ni, aku rasa macam dah hampakan semua orang.Minta maaf ye.Nasib baik aku tak lupa nak bawak camera,  dia orang dah ingatkan supaya aku bawa kamera since ada di kalangan bebudak dekat sini teringat aku pernah tangkap gambar untuk project senam sihat anjuran faculty medical electronic dulu.

Proposal untuk fyp aku kena reject dah 3 kali.Pening juga aku nak betulkan balik semua proposal ini dalam masa yang singkat.Aku dah tak ada idea nak sumbat dalam benda alah tu.

Video techno dulu dapat pujian daripada lecturer tapi sekarang bila buat business plan, aku rasa macam sucks sesangat.Aku tengok plan yang bercelaru dan aku tak impress, macam mana aku nak suruh orang lain impress.Memburukkan keadaan, aku juga ketua untuk project ni since the idea untuk bina machine tu datang daripada aku.Sorry guys, aku minta maaf banyak2.

Kesihatan diri dalam seminggu ini agak di paras teruk juga, demam,selsema,sakit mata, kepala pening.Hambik seme sekaligus datang. :-D .

Final dah semakin dekat, presentation untuk project pun dah dekat, xsigment jgn cakaplah mmg bertimbun.Biasalah student banyak kerja kan.

Not to mention business agak slow sekarang,

Lepas ni apa lagi eh?

Mungkin ada hikmah kot semua benda ini terjadi dekat aku.Kena banyakkan bersabar Li.Sabar yer….

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

5 Responses

  1. be strong…anggap itu teguran dari ALLAH atas kelalaian kita yang lalu atau yang kita xperasan pada masa lalu…ALLAH takkan bebankan hambaNya dengan apa yang tidak mampu hambaNya lakukan…inshaAllah…semangat yang jitu dan tidak putus asa mampu atasi segalanya…amin.

  2. Masalah sentiasa ada princ3, pull yourself together and you will overcome it.Besides you have your lovely Miss D behind you :-D so don’t worry about it okay?

  3. Kadang-kala Allah s.w.t menguji kita dengan kesusahan kerana di sebaliknya Dia sembunyikan hikmah.Li banyakkan bersabar eh?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur

Harijadi aku yang lalu, aku decide nak mencari tempat makan yang ada menawarkan wagyu yang enak. Tempat pilihan, Atlas Bistro Robinson Kuala Lumpur . Pada

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

PRIME, Le Meridien Kuala Lumpur. Nama yang sering aku dengar setelah aku menjamu selera di N97 tempoh hari. Kerana sifat ingin tahu, aku mula mencari

N97 Bangsar

Hello semua. Kali ini nak kongsi dengan pembaca tentang sebuah restoran yang aku kunjungi tidak lama dulu, N97 Bangsar.  Dah lama pergi tapi baru nak