Sedikit luahan rasa

Dah banyak kali nak fikirkan sama ada nak menulis entri ini ataupun tidak, tapi aku rasa lantak lah tulis ajelah kan sebab kau mesti confirm-confirm baca punya.Baru-baru ini aku di’kezut’kan dengan kekurangan ahli facebook, (eceh, ahli lah sangat kan), sebenarnya aku tersedar pun selepas ada orang suruh check status anda.Tiba-tiba lenyap dari friend list, macam agak terkezut lah kan :-)) (yerp, terkezut = terkejut)… Seperti kata-kata yang selalu akan dilemparkan atau dilontarkan “Hak akulah nak delete ke, apa ke” ok, fine itu hak anda tapi macam pelik juga kalau hilang tanpa sebab.Ye lah ‘sahabat baik’ lah katakan.Sampai subuh merayap bersama, takkan tak cukup baik pula kan?

So, apabila terjadi perkara yang sedemikian rupa, aku macam, “hurm mungkin ada masalah dalaman kot, sebab nak kata period, kau bukan perempuan,” So aku assume maybe nanti akan datang sense kau, kau akan datang jumpa untuk menerangkan kenapa kau bertindak demikian.Tapi tak perlu lama untuk aku mengetahui hal yang sebenarnya, sebab status panjang kau dah menerangkan segala-galanya.

My first question is: Kenapa kau emosi sangat dengan pandangan aku?

Second question is: Perlu ke kau nak kaitkan semua entri aku dengan diri kau?

Third question is: Tinggi betul eh pandangan kau terhadap pandangan aku sampai ia boleh mempengaruhi emosi kau?

Fourth question is:Yang kau bijak pandai boleh menjadikan entri dalam blog aku ini sebagai panduan hidup kau kenapa?

Haaa jawab-jawab…….no answer?ngeh~Dulu masa kau datang approach aku, aku tak minta pula explanation kenapa kau delete cousin-cousin aku, kau mengatakan si graphic designer tu yang deletekan, come on man, you?you would allowed someone to go into your account and do that?maybe sekarang ni si graphic designer tu yang delete aku juga kan?jahat benar si P ini yerp?

Satu lagi kalau kau betul-betullah nak delete aku, baik kau delete the entire orang yang ada relationship dengan aku dalam friend list kau, cause you know what?My 12 years old cousin is mocking you right now.Dia dalam friend list kau kan?deletelah, delete.Ikutkan emosi tu, turutkan lah kata hatimu itu (eceh~)….

Aku betul-betul tak faham apa masalah engkau sebenarnya….. Sekejap kau kawan aku, lepas tu kau menyusur dekat perempuan tu, lepas tu berkata buruk pula.Aku malas nak cakaplah kan, tapi kau memang lalang dow….tak boleh berada di satu pihak ke?Ini cerita lama, so aku malas nak buka.kalau dengan aku berbagai hadis kau buka, pelbagai nasihat kau bagi, tapi belakang kau cerita buruk pula.Kau nasib baik jeaku dengan perempuan tu tak baik, kalau tak memang pekung kau pecahlah.

Aku tak deny.Kau memang kawan yang baik walaupun perangai kau ramai yang tak boleh tahan.Nak aku cerita keburukan kau dekat sini?tak payahlah, malukan kau jer… kau suka dengar cerita orang?aku pun dengar cerita orang tapi aku diamkan je.Berlainan kau dengan aku, kau yang bijak pandai pergi percaya, lepas itu emo-emo.Aku pula, kalau benda tu betul atau tak, aku tak kisah lantaklah.

Bila aku lepak dengan kau, aku malas nak buka cerita, pasal apa?aku tak nak malukan kau yang selama ini baik dengan aku.Antara member-member kau yang teman aku dekat hospital sampai subuh, antara ramai-ramai kau yang paling senang bagi bantuan.So aku appreciate menda ni, sebab tu aku malas nak buka cerita.

Kau ingat malam kau datang rumah aku yang kita borak sampai dkt 3 pagi tu?serius ar,kau memang putar cerita pandai dowh…aku buka satu point eh?kau kata kawan kau yang kerja HSBC tu terdengar orang jaja cerita buruk pasal kau, satu benda yang kau lupa, aku kenal kot member HSBC ni.Kita pergi buka akaun sama-sama kau lupa ke?memang mamat ni tak ada langsung dekat situ.

Sebab yang last sekali aku tak nak buka cerita pasal kau, pasal aku tak nak aibkan kau, satu lagi ia libatkan banyak pihak.Aku terpaksa buka nama orang sekarang.Cerita sampai kau dekat sekolah dulu pun , orang ungkit kau tahu tak?Long before we known each other….. ko senior aku beb, 5 tahun kau tua daripada aku.Patut kau takleh nak emo-emo macam ini.Kau nak kawan dengan siapa, itu hak engkau.Tapi kalau kau ini member lah, kau patut boleh bertindak sewajarnya lah.

kau tahu tak lepas kau mention pasal blog engkau malam tu, aku masuk rumah baru baca.Aku tak baca pun blog engkau, aku even tak baca blog perempuan tu.Aku kata , aku tak baca, tapi orang lain baca, orang yang kenal kau sebagai kawan aku , dan bila nampak komen-komen kau, dia orang mengesahkan kau memang lalang.Hipokrit orang kata.

Tapi malam tu memang teruk sebenarnya, kau sanggup guna nama orang.Sampaikan nama bapa sedara tu, pun kau boleh pakai.WHO THE HELL is MAD anyway????is this person actually exist?or you just making things up?

Ada banyak benda kita boleh bincang sebenarnya.Tapi tak guna kalau kau tak nak berubah.Kalau kau dengar cakap orang, yang aku dengar jauh lebih banyak dow~tapi biar aku buka dengan perangai kau yang aku nampak dengan mata sendiri dulu,tak payah apa yang orang cakap.Last sekali, boleh cuba jangan nak kaitkan diri kau, atau sesiapa sahaja dengan entri2 aku boleh?Jangan jadi macam kes dulu, setiap entri aku, dia claim aku tuju ke dia…Siap print lagi (Apakah kejadahnya semua ini?tidak ada modal lain kah ingin di gunakan lagi?)..

P.S If reading my blog is a big joke to you, why in hell did u read it anyway?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

7 Responses

  1. Dia sebab kot kenapa dia delete tu..
    1.Dia attention seeker, so bila dia delete u pelik,dan nak cari sebab
    2.Dia merajuk dengan u lah tu :inlove:
    3.Dia nak sebar cerita buruk pasal u tapi dia takut u nampak
    4.Dia nak suruh u contact dia awww~~~

    konklusinya kenapa dia nak dia nak delete u, tapi keep on baca u punya blog, agak tidak bermakna di situ…kelakar juga mamat ini

    P.S point2 tu mengena kalau dia perempuan, tapi if its a dude,I don’t have the slightest idea what is wron g with him… Chill princ3 8-)

  2. Wei, lelaki ke yang emo macam ini?Pelik ar mamat ini, kalau perempuan aku leh terima lagi.Delete2 friend eh?baik suruh dia block kau terus….
    betul kata Rebelle kau ramai lagi kawan dowh….
    “P.S If reading my blog is a big joke to you, why in hell did u read it anyway?”
    dia sayang kau tu, malu tapi mahu hahaha :-D

  3. oh hey.. kenapa semua nak emo macam i neh? hehehe.. rasanya kita berdua kena chill lebih daripada yang lain lah.. chill!! chill!!

    pasal member tu.. em.. sorry to say.. you kena banyak-banyak sabar.. pluss… you still ada ramai kawan lagi kan..

  4. nadzrul:yes you are, lord Jakarta
    abang:thanks, I really appreciated it,but just be careful with your information…
    adik:zouk?i thought u guys nak pergi singapore?thanks adik … dunia kan dah terbalik…lelaki nk jadi perempuan,perempuan jadi lelaki.

  5. adik ingat perempuan je yang emo emo lebih.
    laki pun ade ke?
    adoi
    enjoy your life man.
    pergi zouk out this weekend my man
    but your blog memang cool!
    this is my first time to read the blog for the whole words. haha
    dunia zaman sekarang.. nak bergaduh je kejenye :laugh:

  6. Patience.. Sometimes, we have to be tolerate with people.. But since people are not tolerating with us back, just let them be man.. Like my friend’s quote says: “Kau jangan nak butoh dengan aku kalau aku tak butoh dengan kau.” – Ammar Azizi..

    Just take it easy man, it is okay to write anything in your blog. I did check in foursquare too, my friends also did.. But I take it as your point of view.. It is funny.. I could laugh while reading it.. Nice one.. It shot me.. But I didnt take it as a big deal.. =)

    P/S: All I want to give an advice: Patience.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »