Bila lapar kita makan, bila kenyang kita stop makan, kalau makan juga nak cari nahas orang kata.Berhenti sebelum kenyang bukan dah kenyang, simpan stok untuk malam nanti pula.Sometimes even I didn’t understand what the hell am I talking about..ignore it.

Duduk, duduk di ibu kota ini macam – macam jenis makanan boleh kita jumpa.dari pelbagai jenis negara, kira tak payahlah  nak pergi jauh-jauh nak cari makanan oversea kat Malaysia pun ada kot.*Sejak bila pulak jadi duta makanan ni?

Percaya atau tidak, aku suka makan.Serius.Aku tak perlu nak risau berat badan akan naik, and trust me, takk tahu kenapa makan banyak mana pun, berat aku still macam ni je, ada orang busy nak sibuk tambahkan berat badan dan tak kurang pula nak sibuk kurangkan berat badan,aku pernah try nak tambah berat badan tapi it didn’t workout,so kenapa nak waste masakan, accept je kita dah memang keding molek macam ni.

So pusing-pusing dekat ibukota, tercari-cari tempat makan.Aku tak berapa gemar makan dalam mall pasal serabut dengan orang ramai.Kadang-kala terpaksa beratur dan menunggu nak beli makanan.kadang-kala ada makanan tu mahal tapi tak sedap pun, aku teringat nasi lemak madam K, nasi lemak sampai dekat rm16 satu.Aku tak tahu sama ada beras dia, di import atau kacang dia gred A++.Mungkinlah kot, aku pun tak tahu, tapi sedap lagi nasi lemak mali’s hehehe.

Pusing-pusing, last-last aku stop dekat VS.Lama tak makan sini, last sekali pergi dengan tacik.tergerak juga hati nak makan dekat sini, tapi since aku dah janji dengan orang nak makan sama dekat sini, aku tak pergi2 dah,nak tunggu dia free.

So masuk2 orderlah makanan.Lama tak makan western, kita kan orang timur nasi tak boleh lari dari makanan harian.Kepada yang belum pernah makan dekat sini, pergilah try.Makanannya enak2 yuk… okey lah tata

RIB RIB EYE EYE

*Motif nak cerita aku lapar je hahaha

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »