Kelakar tapi fakta

Selamat hari jumaat kawan-kawan.Kepada yang tak ada kelas tu, happy holiday,kepada yang tidak bekerja tu, jangan bangun lambat sangat nanti terlepas solat jumaat (teruk bebenor, tapi iyelah malam semalam kan malam jumaat.. :laugh: ).Jadi di pagi/almost nak tengahari ini, kita layan sikit sedikit benda yang kelakar tapi fakta sebenarnya.Semoga berjaya menceriakan hari anda sekeluarga.

Kalau anda google beruk, tak tahu kenapa result ini yang akan keluar.

Kalau sesiapa yang suka guna google translate ni,kadang-kala kena berhati-hati juga,double check translation dia.Bukan apa,kalau tak berhati -hati cuba tengok apa jadi ini.

Ada satu conversation yang aku dengar sewaktu menunggu zul habis kelas.Dua kumpulan budak perempuan berselisihan.Seorang daripada kumpulan yang baru balik dari pasar malam dengan memegang payung.Jadi menyapalah seorang dari kumpulan yang baru hendak menuju ke pasar malam.

Budak P 1.Wei kenapa kau bawa payung bukan hujan pun, dah macam mak cik aku tengok.

Budak P yang baru balik:(tersenyum aje)

Kawan budak P 1:Haih, betul la kena bawa payung, kan orang kata sediakan payung sebelum hujan.Kalau dah hujan baru nak cari payung, dan basah lejun dulu.

Fyi:keadaan waktu itu memang nampak macam nak hujan dengan awan mendung berarak cuma hujan je belum turun.Jadi budak P 1 kena fikir dulu sebelum berkata-kata.Beza antara pengkritik dan pengutuk adalah akal.

reminder:korek lubang sebelum nak berak, bukan nak berak baru nak korek lubang lol :-D

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »