Review Permai Hotel Kuala Terengganu

Beberapa minggu yang lalu aku sekeluarga telah ke Kuala Terengganu untuk majlis perkahwinan sepupu aku, Rafee dan gadis pilihannya Mieyna. Jadi salah satu misi pertama yang pertama apabila hendak travel ke luar kawasan ini adalah mencari tempat tinggal yang sesuai. Tak mahu yang terlalu jauh dari lokasi majlis nanti terlambat pula.

Memandangkan ini bukan pertama kali kami ke Kuala Terengganu jadi aku telah memilih Hotel Permai Kuala Terengganu sebagai tempat tinggal kami sekeluarga untuk majlis ini. Hotel ini terletak di Jalan Sultan Mahmud Kuala, 20400, Terengganu, Malaysia. Hanya perlu tulis Hotel Permai Kuala Terengganu ke dalam aplikasi Waze , insyaAllah anda akan sampai ke destinasi dengan jayanya.

Perjalanan dari Kuantan Ke Kuala Terengganu mengambil masa lebih kurang 2 jam 30 minit. Alhamdulillah cuaca sepanjang perjalanan sangat baik. Yelah, kalau nak di ikutkan tahun tahun sudah, bulan disember ini selalunya hujan dan banjir kan?

IMG_0264 IMG_0265 IMG_0266 IMG_0267
Proses untuk check in ke dalam hotel Permai tidaklah sukar sebab memang dah buat tempahan bilik awal – awal lagi. Hanya beberapa minit di kaunter pertanyaan untuk pengeshan diri, dan terus boleh masuk ke dalam bilik. Apa lagi boleh lah ambil peluang untuk merehatkan diri dan membersihkan diri.

IMG_0268 IMG_0269 IMG_0270 IMG_0271 IMG_0274

Lokasi hotel ini strategik kerana selain dekat dengan lokasi rumah pengantin, ia juga dekat dengan Pantai Batu Burok. Nak mencari makanan pun tak susah, sebab di kawasan Pantai Batu Burok ini memang banyak kedai makanan. Selain itu, hotel Permai ada juga menyediakan pakej makan malam yang mnearik, tapi hari itu aku terlupa pula nak ambil brochure tentang pilihan makanan yang di tawarkan.

IMG_0290IMG_0289

Kepada mereka yang kebetulan atau yang merancang untuk ke Kuala Terengganu, boleh cuba sendiri menetap di Hotel Permai ini. Caranya mudah sahaja kalau hendak membuat tempahan, hanya perlu melayari website HotelsCombined . Jadi anda boleh mengelakkan diri daripada di kecewakan sekiranya bilik untuk di tempah habis. Selalunya akan , dan pasti berlaku ketika musim cuti persekolahan.

Until then, tata!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Eyes on Me

Shin Nihon, Desa Sri Hartamas

Kali ini nak berkongsi tentang sebuah kedai yang dah lama teringin nak pergi cuma tak bekesempatan sehinggalah baru-baru ini. Kebetulan pula, belum sempat untuk meraikan

Read More »
Eyes on Me

Alila Bangsar, Kuala Lumpur.

Hello dan apa khabar semua? Harap semua pembaca dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kali ini aku ingin berkongsi tentang Alila Bangsar, Kuala Lumpur. Aku berkesempatan

Read More »