in ,

Grand Lexis, hotel berkolam private di Port Dickson

Grand Lexis

Hello!! Kejut ke? Lama tak update entri jalan-jalan, jadi kali ini nak update sikit entri tentang tempat saya pergi bercuti baru-baru ini.Dulu saya pernah bercakap dengan seorang rakan saya di Penang , tentang tempat yang di namakan Grand Lexis ini. Agak teruja tengok gambar- gambar promosi dekat sana, sekaligus memasang angan – angan untuk ke tempat ini suatu hari nanti.Akhirnya, ada sedikit rezeki, saya dapat menjejakkan kaki dekat ke sini. Grand Lexis , hotel berkolam private Port Dickson.

Setelah selesai check in, apa lagi terus bergerak masuk ke dalam bilik.Tak sabar nak tengok keadaan bilik yang di gemburkan – gemburkan.Jadi beginilah rupa keadaan bilik kami.

2 king sized bed - adik saya tu ^^

private pool cleaner

 Tengok perangai, tengah gosok gigi tak tutup air.Pembaziran.Ingat kawan-kawan, pembaziran amalan syaitan.Jadi boleh tahan seronok jugalah bilik dia,kalau sesiapa yang memang hantu kolam, 24 jam nak ada dalam kolam tu pun boleh.

Breakfast dekat sini pun ada macam-macam pilihan.Tapi satu je , nasi dagang dia, tak boleh lawan Kuantan punya .Makanan yang lain-lain , boleh tahan lah.Ada turkey slice, beef bacon,grilled chicken, nasi briyani, nasi lemak.

Chicken hot dog,beef bacon,turkey slice,grillled chicken, scramble eggs briyani ayam,meehoon goreng Jambu merah, jambu hijau Coffee breakfast 1 nasi dagang...T_T

 Lepas makan pagi, saya amiklah kesempatan nak pusing-pusing sekitar kawasan hotel ni.

water villa water villa water villa 1 abang merah water villa 3 pool garden living jalan nak pergi bilik

Dekat PD sempatlah round – round dekat Water Front.Pekena Ice Room buat basah tekak.Area ni macam tengah develop lagi, tapi kalau kawasan ni dah betul-betul penuh dengan kedai2, mesti havoc mcm Teluk Cempedak. Hehehe

Panorama PD WATER FRONT NGade betui, ni gambor almost 360* ice Room dan Dominos Snow Ice pelbagai flavour

Pengalaman 3 hari 2 malam di Grand Lexis sangat seronok.Terutama mereka yang ingin melepaskan keadaan tensi tensi di ibu kota, boleh dah datang ke sini.Sebenarnya banyak lagi gambar yang nak di upload tapi sebab kemalasan, jadi rasanya sampai sini ajelah.So adios~~

Written by Radin Fadli

I love writing.I feel that by writing, I could pour my heart contents into a piece of paper and share it with the world.Some might be a bunch of craps, some really meant something to me.Gadget is my choice of obsession, without them, the world won’t be as cool as it is now.

6 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sentiasa Check balance Prepaid Anda!

Bila aku kata…