in , ,

Foodporn – Roost cafe dan Sizzling Stonegrill JB part 2

Sambungan dari burp tadi, destinasi kedua kami adalah Roost Cafe.Hiasan dalaman cafe ini sangat istimewa, rasa dah macam ala – ala butik cafe di Seoul.Ala,macam Hello Kitty Cafe dan Coffee Prince (Macam pernah pergi Seoul je bunyinya).Harga minuman dekat sini tak mahal dan tak murah.Kira standard coffee house la.

Banyak nak bergambar je dekat dalam Cafe ini daripada minum, maklumlah tempat dia menarik hati punya pun.

Roost1

Roost2

roost3

roost4

Roost5

roost6

roost7

Roost8

roost9

roost10

roost11

roost12

Nak tahu apa yang kelakar?Lupa nak ambil gambar minuman hahaha, tapi saya minum blueberry smoothies.Kalau tak tahu rupa dia macam mana, bolehlah google sendiri.

Destinasi kami yang ketiga dan terakhir adalah di Sizzling Stonegrill.Dekat sini, cara masakan dia unik, iaitu steak yang kita order akan di masak di atas batu.(dah nama StoneGrill) jadi steak yang separa masak akan di hantar dan kita boleh memilih tahap kemasakannya (ayat baru tu) sama ada nak well done atau medium rare.

S1

S2

s3

s4

s5

s6

s7

s8

s9

s10

Harga makanan dekat Sizzling Stonegrill ini kira boleh tahan.Untuk set sirloin steak yang saya makan tu baru RM26.90.Kira kebanyakan price range dekat kedai ini bawah Rm50.Bolehlah kalau sesiapa nak try pengalaman baru grill steak self service ^^. Until next time tata!

Written by Radin Fadli

I love writing.I feel that by writing, I could pour my heart contents into a piece of paper and share it with the world.Some might be a bunch of craps, some really meant something to me.Gadget is my choice of obsession, without them, the world won’t be as cool as it is now.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Foodporn – Jalan Mohd Amin Johor Bahru Part 1

Foodporn : Kemaman Che Wan Sata dan Tong Juan Stuffed Crab