in

Food Hunting and FoodPorn

Makan.Semua orang perlukan makanan cuma makanan yang di makan je yang berbeza.Kuantan ini banyak tempat makan sebenarnya, tidaklah sebanyak di Kuala Lumpur tapi ada la juga.Minggu lepas, aku di perkenalkan  dengan satu tempat baru.Namanya JJ Kimbap, Korean Restaurant , Kuantan.

http://4.bp.blogspot.com/-XtiIZcwqVtg/UJNi7DCOZ5I/AAAAAAAAAns/5ChSRN4NDgU/s400/36606_3873545727766_1308906270_n.jpg

Masuk –masuk kedai, aku tak reti lah pulak nak order makanan dekat sini sebab semuanya Korean food, jadi H, yang suggestkan aku makan Gan Nan Bboong.Katanya sedap, manis dan masam. Rupanya benda tu macam ni.

http://distilleryimage8.s3.amazonaws.com/c3265dd450fa11e2a4da22000a1f9253_7.jpg

H makan pula sesuatu yang di namakan chicken Kimbab.

http://distilleryimage11.s3.amazonaws.com/9d056c6650fb11e29d0222000a1fbc0c_7.jpgSaya cuba try test makan tapi tak berapa suka chicken Kimbab ni.

Apa yang menarik dekat sini adalah bulgogi, tapi nak makan kena set 4 orang, kalau tak habis kan membazir.Bulgogi tu apa?rupa dia lebih kurang macam ni.

Harga makanan dekat sini agak mahal la juga.Semua macam 10 ringgit ke atas.Tapi sesiapa yang berminat nak mencuba korean food, boleh la datang dekat sini.

Selepas perut di sumbat dengan Korean Food, its time for Dessert.Mula-mula ingat nak 100 yen ice cream, tapi H cakap ada kedai lagi best.Sebelah JJ KIMBAB je iaitu Twice.

Kenapa nama dia Twice? jangan tanya aku, tanyalah tokey kedai tersebut.Mungkin sebab Once dengan Triple dah ada orang amik kot? hahahaha, ok tak kelakar.banyak flavor yang boleh di pilih dekat sini.Mula-mula ingat nak amik blueberry flavor, tapi kata H, manis sampai sakit ke tekak.Next suggestion milk silk ice. Macam mana rupa dia? macam ni.

http://distilleryimage9.s3.amazonaws.com/2ae39b2050fc11e292c422000a1fbe6b_7.jpg

Banyak giler, sorang susah nak habiskan benda alah ni.Harga berpatutan, rm4.50 kalau tak silap.Jadi itu je lah nak kongsi entri yang tak seberapa nih.Mana tahu kuantanese yang craving makanan korean =).

Minta maaf banyak- banyak sebab tak begitu pasti dengan harga, sebab tak plan nak buat entri ni.Gambar signboard kimbab tu pun rembat dekat google hahaha.Kepada food hunter boleh lah mengikut saya dekat instagram.Link ada dekat sebelah kanan anda.Boleh kongsi makanan-makanan yang sedap ^^ until then chow~

Written by Radin Fadli

I love writing.I feel that by writing, I could pour my heart contents into a piece of paper and share it with the world.Some might be a bunch of craps, some really meant something to me.Gadget is my choice of obsession, without them, the world won’t be as cool as it is now.

2 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Clash of Clans

Sentiasa Check balance Prepaid Anda!