Makan Travel

Yang Good Korean BBQ Lamb Restaurant , Seoul

Written by Radin Fadli

Bukan senang nak mencari makanan Korea yang halal dekat Seoul. Yelah, datang jauh-jauh mesti nak rasa makanan tempatan dan style makan orang Korea. Jadi kali ini, nak perkenalkan satu lagi kedai makanan ala ala grill style Korea iaitu di Yang Good Korean BBQ Lamb Restaurant , Seoul yang terletak dalam daerah Gangnam. * Korang jangan nak start menyanyi Oppa Gangnam Style pula.

Waktu operasi: 3 petang sehingga lewat malam

Tutup: Ahad

Kedai ini di buka pada pukul 4 petang- 2pagi. Jadi stesen yang perlu anda semua tuju adalah Yeoksam Station LINE 2 (EXIT6). Jadi lepas anda keluar dari Exit 6 tu, adalah jalan terus sehinggalah penghujung blok deretan bangunan tersebut, restoran KFC akan berada di sebelah kiri anda. Apabila sampai dekat persimpangan jalan tu, anda belok kiri dan terus kan perjalanan.

Yang Good Korean BBQ Lamb Restaurant , Seoul

Jalan terus sehingga anda sampai ke simpang pertama yang boleh belok kanan, ambil jalan ini. Gambar bawah ni, aku cedok dari Google Map, lupa nak tangkap gambar hari tu.

Masuk lorong ni

Jalan terus sehinggalah anda sampai ke lorong pertama sebelah kiri anda. Belok kiri ke jalan Nonhyeon-ro 95- gil.

nonhyeon -ro 95 gil

Dalam beberapa langkah, anda boleh nampak signboard Yang Good Restaurant ni.

yang good

depan yang good 2

Depan yang good

Budget untuk makan dekat sini adalah di antara 11, 000 hingga 22, 000 Won bergantung kepada apa yang anda pesan. Selalunya budget yang aku berikan itu dah cukup untuk 2 atau 3 orang makan, tapi memandangkan ke semua menu dia macam amat menyelerakan, kebarangkalian untuk anda memesan makanan tambahan adalah sangat tinggi. Jadi lebih baik prepare awal- awal.

yang good 1

yang good 2

yang good 3

yang good 4

yang good 5

Untuk makluman, side dishes dia boleh refill dengan percuma. Cuma perlu panggil waiter dia untuk refill kan untuk kita. Air kosong turut di sediakan, tapi kena rajin sikit sebab kena pergi ambil sendiri dekat machine. Jadi, enjoy your meal guys! Oh bawah ni, aku sediakan map untuk memudahkan anda semua, mana tahu kalau dari panduan bergambar macam agak mengelirukan.

Yang Good Map

Terima kasih kepada muslim backpacker sebab bagi info.

About the author

Radin Fadli

I love writing.I feel that by writing, I could pour my heart contents into a piece of paper and share it with the world.Some might be a bunch of craps, some really meant something to me.Gadget is my choice of obsession, without them, the world won't be as cool as it is now.

24 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: